Natur

Natur
Vattenfallet i Munka Ljungby. Har ni svårt för att lämna kommentar så mejla mej istället plato@telia.com

fredag 27 oktober 2017

Så här gravar jag Regnbåge

Boris frågade om jag inte kunde visa hur 
man gravar fisk, detta har visats tidigare men
skadar inte att visa igen

Här är firren på ca: 2,2 kg som jag fileade och sen djupfryste över natten

Idag kl 15,00 plockade jag fram ingredienser,
 1 dl socker, nästan ½ dl fin salt,
2 msk helvitpeppar (som ska krossas, ta inte malen) ett knippe dill

Hacka dillen men spar det översta till såsen,

Blanda ihop socker, salt, peppar o dill

Tag en rejäl plastpåse, lägg i en filé,
ös över blandningen

Lägg över den andra filén så dom har köttsidorna
mot varann. Pressa ut luften och förslut påsen.
( kan med fördel packas i vackuumpåse  om
du har en sådan apparat

Till såsen tog jag ½ dl söt senap, 1 msk fransk senap,
½-1 dl socker, 1-1½ dl solrosolja, några stänk vittvins
vinäger eller lite citronsaft, Vispa ihop socker o senap
sedan häller du försiktigt i oljan under ständig omrörning,
(skulle såsen vilja skära sej kan du ta i lite senap till och
några droppar vatten.
rör sen ner dillen

Smaka av med salt o peppar.
En del personer uppskattar om man rör i lite grädde.

Tag nu fisken och placera den på ett fat, ställ i kylen
lägg en tyngd på den,( en mjölkpaket brukar va lagom)
Vänd sen fisken ett par gånger om dan
så är den klar att att äta efter två dygn
med sallad o rostat bröd
Smaklig spis

Ejler

En av alla kvarglömda saker vid dammarna idag.
Det var Svenn-Eriks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar