Idag den 31/5 blåser det ordentligt så
det blev inget fiske.
Men fisken på 1,5 kg
som jag tog igår har filéats och legat
i frysen i natt.
OBS frys alltid fisken innan den ska gravas,
det är även lättare att dra ut småbenen då.
Här är firren som jag filéade och sen djupfryste över natten |
Idag kl 15,00 plockade jag fram ingredienser, nästan 1 dl socker, nästan ½ dl fin salt, 2 msk helvitpeppar (som ska krossas, ta inte malen) ett knippe dill |
Hacka dillen men spar det översta till såsen, |
Blanda ihop socker, salt, peppar o dill |
Tag en rejäl plastpåse, lägg i en filé, ös över blandningen |
Lägg över den andra filén så dom har köttsidorna mot varann. Pressa ut luften och förslut påsen. ( kan med fördel packas i vackuumpåse om du har en sådan apparat |
Hej vad kula att du delar med dig. men jag undrar hur länge denna skall stå i kylen och om man skall öppna påsen och tömma ur vätskan eller inte. Du får gärna svara på min mail. joakim.bryttmar@hotmail.com Tack
SvaraRadera